TOKAT / REŞADİYE - Reşadiye İmam Hatip Ortaokulu

Haz

KTS faaliyetlerimizden eğitim gezileri kapsamında ilçemizdeki ortaöğretim kurumlarına ziyaret gerçekleştirdik.

Haz

Görsel sanatlar öğretmenimiz Ezgi DEMİR koordinesinde okulumuz 6. sınıf öğrencileriyle geleneksel çocuk oyunları etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Haz

Türkçe öğretmenimiz Saliha DURMUŞ tarafından 7-B sınıfında kitap okumaya teşvik konulu doğaçlama tiyatro oyunu etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Haz

Türkçe öğretmenimiz Mehmet SOYMAZ koordinesinde okulumuzun farklı noktalarında figürlü kitaplıklar kullanılarak kitap okuma köşeleri oluşturulmuştur.

Haz

Türkçe öğretmenimiz Saliha SEYLEK tarafından okulumuzda askıda kitap uygulaması başlamıştır.Okul koridoruna konulan kiatplığımıza öğrencilerimiz okudukları kitapları bırakmakta ve diğer öğrencilerimizin yararlanması sağlanmaktadır.

EĞİTİMDE TEK YÜREK PROGRAMI

Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olmak üzere Adıyaman, Adana,Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerimizde meydana gelen depremler bölgede birinci derecede tahribata yol açmıştır. Yaşanan asrın felaketinin yaralarını hep birlikte sarmak, okullarımıza, öğretmenlerimize, çalışanlarımıza, öğrencilerimize ve velilerimize ulaşmak, kardeşlik hukukumuzun gereğini yerine getirmek amacıyla, Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzce "Eğitimde Tek Yürek" programı hazırlanmıştır.

"Eğitimde Tek Yürek" programı kapsamında 71 (yetmiş bir) ilimizle deprem bölgesinde yeralan 10 (on) ilimizdeki Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarının eşleştirilerek ortak çalışma yürütmeleri hedeflenmiştir.

Bu kapsamda okulumuzda Gaziantep/Şehitkamil 8 Şubat İmam Hatip Ortaokulu ile kardeş okul olarak belirlenmiştir. Okullarımız arasında gerçekleştireceğimiz etkinlikler ve faaliyetlere katkı sunmak, destek olmak isteyen tüm paydaşlarımız okul müdürlüğümüz ile irtibata geçebilirler.

Haz

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün Kalite Takip Sistemi proğramı çerçevesinde tüm öğrencilerimize yönelik özellikle de 8.sınıf öğrencilerimize yönelik periyodik olarak uyguladığımız seviye tespit,konu kazanım tarama,deneme sınavları ile öğrencilerimizin hem akademik ilerlemelerini takip ediyor hem de öğrencilerimize,ailelerine,öğretmenlerrimize ve eğitim paydaşlarımıza düzenli olarak geri dönüşler , dönütler veriyoruz.

May

Okulumuzda "Meslek Tanıtım Günleri" etkinliği düzenledik.Öğrencilerimizle bir araya gelerek meslekleri hakkında bilgi veren ve sorularımızı yanıtlayan polis memuru Ömer ÇINAR'a, veteriner hekim Fatih DURMUŞ'a,eczacı Nilay DİNÇER'e, imam hatip Üzeyir YILMAZ'a, Kuran Kursu öğretmeni Meryem ER'e ve ilçe müftüsü Süleyman ERBEK'e kıymetli vakitlerini bizlere ayırdıkları için şükranlarımızı sunuyoruz.

May

Okulumuz sosyal bilgiler öğretmeni Esra SOYMAZ koordinesinde öğrencilerimiz tarafından değerler kavramlarıyla ilgili duvar gazetesi hazırlanmıştır.

Nis

Okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Hatice ERDOĞAN tarafından ülkemizde ve dünyada gerçekleşen güncel bilimsel gelişmeler okul panolarımızda sergilenmektedir.

Mrt

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenimiz Naile Gül AYDIN koordinesinde okulumuzda Ramazan ayı münasebetiyle etkinlikler düzenlendi. İlçemiz merkez camiinde öğrenci ve öğretmenlerimizle teravih namazında buluşuldu. Okulumuzda öğrenci ve öğretmenlerimizle mukabele okunmaya başlandı.

Nis

KTS faaliyetimiz  ('Öğretmenlik mesleğinin etik ilkeleri, itibarı ve temel değerlerini (sevgi, şefkat, merhamet, saygı, heyecan, azim, kararlılık, sabır, sebat, fedakârlık…) ihtiva eden bir kitap okunarak değerlendirilir' ) kapsamında  öğretmenlerimizle birlikte Salih UYAN'ın Öğretmenin Kişisel Gelişim Rehberi adlı kitabı okunarak değerlendirildi.

Nis

DYK kurslarımız öğretmenlerimiz tarafından ilgi çekici etkinlikler ve düzenli olarak yapılan deneme sınavlarıyla devam etmektedir. Yapılan sınav sonuçları veli gruplarından paylaşılmaktadır.

Mrt

Okulumuz rehber öğretmeni Yasemin KILINÇ tarafından 8. sınıf öğrencilerimize yönelik LGS tanıtım semineri gerçekleştirildi. Rehber öğretmenimiz mezun olan öğrencilerimizin yerleştikleri okulları ve taban puanlarını da öğrencilerimizle paylaştı.

Nis

İlçemiz merkez camiinde öğretmen ve öğrencilerimizle sabah namazında bir araya geldik.