TOKAT / REŞADİYE - Reşadiye İmam Hatip Ortaokulu

May

İlimiz genelinde olduğu gibi okulumuzda da afet ve acil durum hazırlığı kapsamında 25/05/2024 tarihinde saat 14:00'de eş zamanlı olarak deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Tüm öğretmen,öğrenci ve personelin katılımıyla düzenlenen tatbikatta, deprem gibi acil durumlar karşısında nasıl hareket edileceği uygulamalı olarak tatbik edilmiştir.

İlk siren sesinin duyulmasıyla birlikte, öğrenciler anında eğitimde öğrendikleri "çök, kapandı tutun" hareketlerini uygulayarak masalarının altına sığındılar. Depremin geçtiğini belirten ikinci siren sesiyle birlikte öğrenciler, sakin bir şekilde okulu terk etmek üzere tahliye ederek güvenli alanda toplandılar.

Mrt

28.03.2024 Perşembe günü okul iftarımız yapılmıştır. Çocuklarımızın ''Ramazan Hafızalarında'' güzel bir anı bırakmalarına vesile olan; maddi,manevi emeği geçen herkesten Allah razı olsun...İftar yemeğine sponsorlukları destek olan okulumuz öğretmenlerine,hayırseverlerimize,esnaflarımıza hassaten teşekkür ediyoruz.

Yarışma Şartnamesi için tıklayınız.

Yarışma Sonuçları aşağıda yer almaktadır.Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize ve eser değerlendirme komisyonunda görev alan Atatürk Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Uğur TEMİZ ile okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Ezgi DEMİR'e çok teşekkür ediyoruz.

Ekm

İmam Hatip Okullarının Kuruluş Haftası münasebeti ile İmam Hatip Lisesi Müdürümüz Mehmet Hayta tarafından, İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu öğretmenlerine yönelik Osmanlı Devletinden günümüze İmam Hatip Okullarının tarihsel süreçteki seyri,gelişimi,önemi,misyon ve vizyonu hakkında konferans düzenlenmiş,öğretmenlerimizle birlikte fikir alışverişinde bulunulmuştur.

Ekm

2023/2024 Eğitim Öğretim yılı Okul Aile Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı 17.10.2023 tarihinde saat 12.00' de okulumuz konferans salonunda gerçekleştirilmiştir.Önceki yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyor,yeni seçilen yönetim kurulu üyelerimize başarılar diliyoruz.

Ekm

13-17 Ekim İmam Hatip okullarımızın kuruluş haftası kutlu olsun. İmam Hatip okullarının temellerini atan ve bugünlere gelinmesinde emeği olan tüm büyüklerimize Allah’tan rahmet diliyor, minnetle yâd ediyoruz.

Ekm

13 Ekim Dünya Afet ve Risklerin Azaltılması Günü münasebeti ile tüm Türkiye'de  olduğu gibi okulumuzdada da farkındalık eğitimleri ve tatbikatlar gerçekleştirlmiştir.

Ekm

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuz öğretmen ve öğrencilerince okul programı düzenlenmiştir.Sevgililer sevgilisine okunan hatimler ve duaların ardından okul korosunca ilahiler icra edilmiş,öğrencilerimize çeşitli ikramlarda bulunulmuştur.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize ,hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz.

Tem

2023-2024 Eğitim öğretim yılı yeni dönem kayıtlarımız başladı.

Sevgi ve saygının hakim olduğu atmosferimiz,

Nitelikli destekleme ve yetiştirme kurslarımız,

Eğitici ve eğlenceli sosyal kültürel etkinliklerimizle,

Genç ve dinamik eğitim kadromuzla, İmam hatip farkını ve ayrıcalığını yaşamak için sizleri de okulumuza bekliyoruz.

(Kayıt için öğrenci kimliği ile okulumuza başvurmanız yeterlidir.)

Tem

Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları kapsamında Türk Patent ve Marka Kurumu Tasarımlar Daire Başkanlığı tarafından ''Reşadiye İmam Hatip Ortaokulu'' okul logomuz tescillenerek , Tasarım Tescil Belgesi okulumuz adına düzenlenmiştir. Projede emeği geçen Müdür Yaradımcımız Kevser Zehra GÖRGEÇ'e ve Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Ezgi DEMİR'e çok teşekkür ediyoruz.

Haz

2022/2023 Eğitim Öğretim Yılı okulumuzda düzenlenen karne töreni ve sevinci ile sona erdi.Öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen velilerimize, özverili çalışma ve gayretlerinden dolayı öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Haz

KTS faaliyetlerimiz kapsamında arapça öğretmenimiz Vahide ERDEM ve öğrencilerimiz tarafından okulumuzda 40 Hadis panosu oluşturuldu.

Nis

KTS faaliyetlerimiz kapsamında okulumuz girişineki panolarda her haftanın  ayet ve hadisi sergilenmektedir.

Haz

Edebiyat ''edep'' ten gelir ,edep ise hadlere riayet etmektir. Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün Kalite Takip Sistemi proğramı çerçevesinde okul genelinde öğrencilerimizin milli manevi değerlerinin gelişmesine katkı sunmak,şiir ve edebiyat alanında önemli şairleri tanımalarını sağlamak,edebiyat alanında iz bırakan şiir,kıta ve beyitleri okumalarını,ezberlemelerini,yorumlamalarını sağlamak amacı ile okul kütüphanesine kazandırdığımız yeni kitaplarla faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz.